* Kvinnlig könsstympning *




Kvinnlig könstympning är ett brott mot de mänskliga rättigheterna.
Trots detta utsätts 2 miljoner flickor för detta övergrepp varje år.

sms AMNESTY till 72900 så bidrar du med 50 kr  till vårt arbete för mänskliga rättigheter.

Stoppa våldet mot KVINNORNA.





Varje dag blir tusentals flickor stympade. Liksom tortyr innebär kvinnlig könsstympning avsiktligt vållande av svår smärta och lidande. Dess följder kan vara livshotande. De flesta som överlever måste stå ut med fysiska och mentala ärr under resten av livet. Regeringar i de länder där kvinnlig könsstympning förekommer har gjort föga eller intet för att effektivt stoppa denna sedvänja.

Stater är inte bara ansvariga för vad personer och andra aktörer gör på uppdrag av staten utan även för vad individer, grupper och institutioner gör inom en stat som kränker de mänskliga rättigheterna.

De internationella människorättsfördragen sätter inte bara upp regler för staters uppförande. De begär också att stater ska agera för att förhindra brott mot mänskliga rättigheter och förbjuda övergrepp och tortyr. Stater är skyldiga att agera på rapporter om övergrepp och tortyr oavsett var den ägt rum och vem som utfört den. Det innebär att våld mot kvinnor, såsom könsstympning måste fördömas och kvinnor få lagligt skydd. Alla anmälningar om våldshandlingar och tortyr mot kvinnor ska utredas. Förövarna måste ställas inför rätta och straffas för sina brott.

Amnesty kräver av regeringar och makthavare att de ska skydda kvinnor från våld, vare sig våldet begås av statens företrädare eller privatpersoner. Våld i hemmet, till exempel misshandel och sexuella övergrepp, är ingen privat familjeangelägenhet. Enligt Amnesty kan kränkningar av mänskliga rättigheter inte legitimeras med hänvisning till religiösa eller kulturella traditioner.





 / Varför förekommer ens såna här sjuka saker i dagens samhälle ?
Till vilken nytta ?
 Vad är det dom vill komma med detta ?

  så sjukt att oskyldiga männsikor / flickor / kvinnor ska behöva utsättas för detta.


Hjälp amnesty och dom utsatta kvinnorna.
Ett sms  och du har kommit  en bit på vägen.




image1566

Kommentarer
Postat av: Karin

Drog precis iväg ett sms :)

Postat av: VintageRetroPrinsessa

Karin :
Tack kul att fler vill vara med att hjälpa till stor eloge till dig.

ha det finast mvh J

2008-03-03 @ 17:02:29
URL: http://www.bambii.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback