- Choklad kola med ingefära

Chokladkola med ingefära



Ingredienser
Portioner: ca 80 st

100 g smör
4 msk kakao
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk glykos
2 msk finriven, färsk ingefära 

Gör så här
1. Smält smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Dra kastrullen av värmen och vispa ut kakaon i smöret utan att det bildas klumpar.
2. Tillsätt vispgrädde, strösocker, sirap och glykos. Koka kolan tills den är 120°C eller lite längre om man vill ha en hård kola. Har du ingen termometer kan du i stället göra kulprovet. Tillsätt ingefäran och rör om.
3 .Smörj en form (ca 20 x 30 cm) med lite olja, eller täck den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och låt stelna i minst 4 timmar, gärna över natten.
4. Klipp eller skär ut kolor i önskad storlek.

Vill man variera smaken kan man byta ut ingefäran mot finrivet skal från en (väl tvättad) apelsin, några droppar pepparmintsolja eller kanel.


Kommentarer
Postat av: Emily

ååh hereegud så smarrigt!

Postat av: Linda

Tipp tapp tippetippe tipp tapp...tipp tipp tapp..

JESSICA! Help!! Med fet risk att verka SÅ blond...

Men vad är glykos????

Fan, jag trodde man hade sånt i kylaren på bilen :)

Kan jag ha det i kolor??



KRAMIZ!



Linda & The Brat Pack

2009-12-10 @ 23:40:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback