- Djurplågeri man inte vill förstå

SÖLVESBORG. En västbleking åtalas nu för djurplågeri sedan Miljöförbundet i fjol rapporterat hur mannen vanvårdat sin hund. Hunden hölls instängd i ett ouppvärmt, illa efterhållet kök där den även förrättade sina behov.



Miljöförbundet Blekinge Väst upptäckte att den 1.5-åriga blandrashunden vanvårdades, då de i februari i fjol gjorde ett tillsynsbesök på mannens gård i norra delen av Sölvesborgs kommun. På gården finns ett boningshus med ett kök, och därinne höll mannen sin hund instängd.
Utrymmet där hunden vistades var utan el och värme och av miljöförbundets rapport framgår att det låg ett tjockt lager med urin och avföring, i olika stadier av förruttnelse och i vissa fall med mögelväxt, på golvet. Odören i det gamla köket var stark, klimatet fuktigt och det fanns glasskärvor på golvet. Förutom att det fanns risk för att hunden skulle skada sig, saknades en torr och ren liggplats för hunden. Inte heller fick den vatten och det torrfoder den utfodrades med lades direkt på golvet - i avföringslagren.
Mannen har enligt rapporten även lämnat hunden kopplad i strypkoppel, ensam utan tillsyn flera dagar i sträck, utan kontakt med människor.
Hur länge hunden levt i dessa omständigheter är ovisst, men bedömningen som gjordes vid tillsynstillfället är att det åtminstone rör sig om tre månader.
Västblekingen, som är i 60-årsåldern, åtalas nu, misstänkt för djurplågeri.
Hunden togs om hand sedan missförhållandet upptäckts och enligt vad Sydöstran erfar har den fått ett nytt hem där man lagt mycket tid och omsorg på att rehabilitera den.

 ///





 Ett lämpligt straff för denna gubbe vore ju att han skulle få leva under samma förhållanden .
Tycker ni inte att det vore på sin plats ?
Varför inte ?
Kan hunden kan han.



 Förstår inte  alla dessa människor som skaffar djur och  sen låter dom leva under dessa hemska förhållanden ???
 Totalt uförståligt.
Sen tycker jag att lagarna i sverige SKA / MÅSTE skärpas ang detta  med djurplågeri.
Tycker inte ni ?


Detta är inte ett mänskligt beetende för fem ören.


Kommentarer
Postat av: mrsmodesty



det är inget försvar, men det är ju antagligen en psyksjuk eller missbrukande människa som är husse, tycker därför att "tand-för tand"-straffet känns lite tveksamt. Troligtvis har redan ägaren dåliga erfarenheter i livet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback