- Kravmärkt BLOD





- Nu spelar jag dock i den ligan att jag ICKE äter mat med blod i dvs blodbröd blodpudding mm likaså lever.
I hate it ... inget för moi.

Dock pågar det diskussioner lite här och där varför det ej finns krav märkt blodpudding när näst intill annat finns krav märkt.



Det ska jag tala om för er go vänner :


Varför finns det inte KRAV-märkt blodpudding?


För att blodpudding ska kunna KRAV-märkas måste slakteriet noga se till att blodet från de KRAV-godkända djuren inte blandas med blod från andra djur. Detsamma gäller för alla led i produktionen av blodpuddingen.

Men när blod hanteras är hygienen mycket viktig. I slakterierna använder man därför slutna system.

Att ordna en parallell sådan hantering för att kunna göra ekologisk blodpudding skulle bli alldeles för dyrt så länge volymerna är så små som idag.




Så där har ni svaret och det fann jag här :


http://www.krav.se/sv/Konsument/Fragor-och-svar/Mat/Varfor-finns-det-inte-KRAV-markt-blodpudding/



Vad tycker ni blodpuddings ekostalister om detta då ?

Vill ni kunna äta ekologisk KRAV märkt blodpudding ?


 Bara jag hör ordet blod ... så känns et som om jag ska pjucka ....
 att skära i en blodpudding .. . issssh ryser till i hela kroppen.



 Im out of here


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback