- Jordgubbspaj med limekräm



2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 liter jordgubbar
ca 50 g kylskåpskallt smör

Limekräm
3 dl gräddfil
2 msk florsocker
rivet skal från 1 lime
ev kokosflingor till garnering

1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.

2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och sockerblandningen.


3. Bred ut smeten i pajformen.

4. Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i halvor och tryck ner dem i smeten. Hyvla smöret tunt över.

5. Grädda pajen i 35–40 minuter.

6. Rör ihop gräddfil, florsocker och limeskal. Strö eventuellt kokosflingor över pajen och servera med limekrämen.


 Ur boken sommarens söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback