- Orättvisor. :(


Jag heter Phulmaya och är 25 år. Jag bor i Nepal. Eftersom mina föräldrar var fattiga fick jag aldrig chansen att gå i skolan.

När jag var 13 år följde jag med min farbror till Kathmandu för att jobba. Mina föräldrar var glada eftersom jag skulle kunna skicka hem pengar till dem och mina syskon.

Jag hade jobbat på en mattfabrik i Kathmandu i ett år när jag blev lurad av förmannen att följa med till hennes hemstad för att fira en festival.

Istället kördes jag till Mumbai i Indien och såldes till en bordell. Till en början räckte det att jag bara städade. Men när jag efter sex månader fortfarande vägrade att sälja mig blev jag slagen och fick ingen mat. Till slut gav jag efter för deras krav.

Jag tillbringade åtta år på bordellen. Varje dag var en mardröm. Jag saknade min familj och hatade det jag gjorde. Jag fick aldrig se pengarna de tjänade på mig och släpptes aldrig ut ur huset utan övervakning.

En kväll hjälpte mina kollegor mig att smita och jag lyckades ta mig hem till min by i Nepal. Först var jag så glad men snart visade det sig att de andra i byn visste att jag varit på en bordell och såg ned på mig. Det gjorde mig verkligen ledsen och sårad.
Efter att ha varit tillbaka några månader mötte jag Manmaya som arbetar som rådgivare för ett av ActionAids projekt. Hon hjälpte mig att börja ett nytt liv.

Projektet drivs av kvinnor som alla blivit utsatta för trafficking eller våld i nära relationer. I dag är jag involverad i kampanjarbetet för att höja medvetenheten om handeln med kvinnor och för att försöka förändra lagarna så att de ger kvinnor mer skydd. Nu blir jag respekterad igen.

Idag, onsdagen den 16 september, startar ActionAid en kampanj för att få fler svenskar att komma närmare utsatta kvinnor i fattiga länder.

Via 25 engagerade bloggar publiceras idag 25 olika berättelser om kvinnor från hela världen. Samtliga berättelser är fattiga flickors och kvinnors egna skildringar av sina liv. Läs mer HÄR.
Kom närmare du med och prenumerera på ActionAid´s


nyhetsbrev om utsatta kvinnor!!
Det gör du HÄR..!!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback