- Rågsiktsbröd




- Just nu står en stooor sats med rågsikts bröd på jäsning.
För 4 limpor behöver du detta .

100 gram smör EKOLOGISKT
1,2 liter mjölk vi använder oss av gammeldags ekologisk utan tillsatser .
2 paket jäst.
1 msk salt
ca 1 dl sirap.
1 påse (2 kg ) Ica ekologisk rågsikt.
1 1/2 msk  brödkryddor ( FÄnkål anis och kummin )

 Smällt matfettet , i med mjölken .
Till rumstemperatur .
Blnda i jästen i en bunke med spadet .
I med resten .
spara ca 3 dl till utbakningen.

Knåda ca 10 min för hand eller 5 i bakmaskin.

 Låt jäsa övetäckt i ca 30 minuter .

Arbeta sen degen i bunken  ta upp på mjölat bakbord .
Knåda degen smidig.
Dela degen i 4 delar .
Forma dom till limpor.
Lägg dom på tvären på en smörad långpanna ( eller bakplåtspapper )
Nagga med en gafel.
Pensla limporna med smällt matfett eller olja .
Jäs bröden ca 30 min igen .

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader  ca 45 .

Ät och njut :)




KÄRLEK

Kommentarer
Postat av: Buffy

Gillar verkligen din blogg! Men fasar lite över receptet... Margarin är kemiskt framställt och inte bra för någon. Använd smör istället, godare och mer hälsosamt! :)

2010-02-03 @ 11:53:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback