- Samosas ca 12 styckna
- Goaste samosan kan man faktiskt göra själv.
Samosa är ett litet knyte med vegetariskt fyllning.
Servera med en god chutney eller sötsursås.
1 paket frysta smördegs plattor ( eller så gör du degen själv )
2 kokta potatisar
1dl frysta ärtor
4 msk färsk koriander
4 msk citronsaft
4 tsk soya
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 krm kanel
Olja för fritering tex raps olja.
Skala och finhacka potatisen .
Rör i hop potatis ärtor och alla kryddor.
smaka av med salt och peppar.
Ta ut rundlar ur den kavlade smördegen.
Ca 10 cm i diameter .
Lägg två matskedar av fyllningen på ena halvan och vik i hop. Pressa i hop med en gafel.
Häll olja i en stekpanna .
Fritera 2 samosas åt gången .
Ca 2 minuter på vardera sidan tills dom är gyllenbruna.
Låt rinna av på hushålspapper.
Servera genast .
Kommentarer
Trackback