- Beep

Beep egg


Man brukar säga att det är tråkigt att stå i kö men frågan är om det inte är ännu tråkigare att koka ägg. I en kö kommer man i alla fall lite framåt då och då, ett ägg bara ligger där i vattnet. Det luktar inte, det ser inte annorlunda ut, det bara tickticktickticktick mot kastrullbotten och så plötsligt ska du ta upp det. Och så är det aldrig riktigt som du vill ha det. För löst eller för hårt - du kan aldrig lita på ett ägg om du inte har tokkoll på klockan.

Men nu är det slut på sånt strul med denna smarta äggklocka. Nu kan du få dina ägg exakt - eller som Göteborgaren säger, äggsakt - som du vill ha dem. Beep Egg är en liten äggformad äggklocka som du lägger i samtidigt som dina ägg. Med hjälp av värmesensorer känner den av när vattnet börjar koka och bedömer sedan på sekunden hur det står till med dina äggs hårdhet eller löshet. Och inte nog med detta! Äggklockan är vänlig nog att spela en liten trudelutt för att signalera vad som är på gång. "Killing me softly" för löskokt, "I wish I was a hen" för hård vita, lös gula och "Carmina Burana" för dem som gillar hårdkokt.

Så nu har du som "inte ens kan koka ägg" inget att skylla på längre, men även du som är fena på äggkokning kan nu koppla av under kokandet och pyssla med annat än att hålla koll på en massa ägg. Tralalala!

Beep Egg går på batteri som håller i ca 18 månader. När du använt klart det är det bara att skölja det undre kallt vatten, då slutar det sjunga och är redo att användas på nytt igen.

Vi har nu även en svart variant för riktigt hårdkokta rocktyper. Som vid löskokt spelar "Smoke on the water". Medium "I was made for lovin' you" och för dem som gillar hårdkokt "The final countdown".


www.coolstuff.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback