Damp / Adhd

Min son har en sjudom eller vad man ska kalla det som är adhd barn
En väldigt överaktiv kille , på 6år
han har fått diagnosen då han var Liten.

Var nyss  på dagiset hade en snack med ena fröken där som har vart med kenny sen han börja på dagis för 4år sen.
så henne har man ett stort förtroende för.
Bara för att en barn har drabbats av en sjukdom, Älskar jag han villkorlöst.
Dock e det som att ha 10 barn istället för en.
Ibland e han upp från morgon till kväll , har en massa hyss för sig.
Medans han väl tex sitter pysslar gör han det völdigt nogrant och tyst.
Dock saknar han spärrar.
slåt dövörat til ofta.
så det har vart Många turer med han och en hel del energi har gått åt då jag skillde mig från hans pappa då han var ca 1 år sen försökte vi igen utan resultat.
 så jag har Näst intill ensman tagit hand om denna Lilla vilde.
Han kan verkligen klassa som den vilda bebin.
Andra barn i jämförelsevis e otroligt lugna.
Tom på dagis har dom reagerat en hel del på kennys upptåg  och överaktivitet som ofta går över styr :(
tycker det e så synd då man står matklös och inte kan göra så mycket.
vi försöker säga till han gång på gång men oftast lyssnar han bara inte
utan han går sin egen väg.
Jag hopaps att han snart kan lugna ner sig då mycket energi går åt till han.

I mitt hjärta han tar en stor Plats som aldrig kommer försvinna.

Kenny Går dock inte på medecinering .
och det är inget jag kommeratt sätta in eller uppmana folk att ge sina barn.

Finns det Nån annan som har ett diagnotiserat barn med Damp ?

 'Livet är en resa på vägarna uppför nedför...men det slutar aldrig!!!!





Hunden ligger ute solar :)
värste soool vädret härligt
Gatorna sopas rena från grus
VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR
Jag ska ha mina pumps i dag :)

Nu vill Loppan cykla Adios


Kommentarer
Postat av: Li

Jag misstänkte ett tag att min lillebror hade det då han visade några av symptomen.
Men han verkar bara vara rastlös, ha koncentrationssvårigheter, är lite efter med språket och motoriken och har lätt för att gråta och bli arg.
Min andra lillebror är bara nåt år äldre och det är svinjobbigt när dom. Jag är såå glad att jag inte är mamma än.

2006-04-20 @ 13:51:22
Postat av: Vintage*Jessica

Li: Tur hoppas att han bli bättre hur gammal e han då ? :)

Min son e en energi knippe utan guds like helt otroligt :)

Postat av: Madeleine

Hej, jag känner igen varenda ord du skrover. Min bror har diagnosen adhd...fick den när han var 9 eller nåt. Känner igen att du ibland känner att det är som att ha 10 barn istället för en...ibland blir han 10 bröder :)

2006-04-20 @ 21:14:03
Postat av: Michaela

Jag hade en kille i min klass som hade diagnostiken adhd. Vi gick i samma klass från ettan till nian, och efter åren försvann sjukdomen. Det händer nästan alla som har adhd, det är värst när man är liten men med tiden växer det bort! Jag tycker du är stark :)

2006-04-20 @ 23:10:07
URL: http://rar.blogg.se
Postat av: jessica

min andréa på 6 år har oxå diagnos..hon har lindrig utvecklingstörning med adhd symtom..det skulle kunna vara henne du beskriver i din blogg..minns hur jobbigt jag tyckte det var att gå på dagis och få höra allt hon hittat på under dagen =( nu går hon i en skola där alla i klassen (4 st) har samma problematik som henne och det är sååå skönt. dessa barn är och förblir speciella för oss föräldrar och speciellt när man är själv om allting! andréa har inte heller nån medicin mer än till natten så att hon kan sova..kram jessica

2006-04-21 @ 06:29:53
URL: http://chiara.blogg.se
Postat av: Vintage*Jessica

Madeline: Bra att man får reda på diagnoisen i tid så dom har Möjlighet till hjälp sen då dom börjar skolen vilket jag anser e viktigt :)

Michaela: Tack det värmer mitt hjärta Oerhört ska du veta och jag försöker alltid vara stark för mina barn skull :)
var själv ett ad hd barn som litenvar tydligen överallt och ingenstans skrattar :)
Inget mina klasskompisar gillade så mycket skrattar :)

Jessica : Tack för att du delar med dig av dit liv :)
Mycket starkt att du nästin till ensam tar hand om dina barn :)
du har ett stort hjärta var rädd om det.
Låt inget förstöra dig :)

Vilken medecin tar hon för att sova ?
kenny har börjat lugna ner sig nu då han e på dagis ang sovandet :)
förut var det ett två han somna :S aningens jobbigt men det e bara att bita ihop och Kämpa vidare :)
hoppas att ni får en fin dag med allt vi ska ut i solen nu :)
kram

2006-04-21 @ 10:30:05
URL: http://www.bambii.blogg.se
Postat av: jessica

Andréa har Theralen till natten, hon tar det en timme innan hon ska lägga sig..funkar kanon! utan den sover hon nån timme - vaken flera - sover nån timme - vaken flera..hon kan som inte slappna av för att komma till ro och sova..

mysigt att vara ute i solen =) kramis

2006-04-21 @ 14:31:08
URL: http://chiara.blogg.se
Postat av: Vintage*Jessica

Jessica Härligt att det finns medecin.
Finns nog ingen mamam som vill vara vaken flera timmar i sträck under natten :)

2006-04-21 @ 16:19:22
URL: http://www.bambii.blogg.se
Postat av: Återställ

Inklippt från klokast.se

Socialstyrelsens "kunskapsdokument" - dags att tysta kritiken för gott!

Socialstyrelsen har som bekant givit uppdraget att bringa klarhet om"tillstånden" ADHD/DAMP till psykiatriker Björn Kadesjö. Kadesjö somtillhör "Gillberggruppen" har gjort sig känd för att vara en av landetsfrämsta förespråkare för amfetamin till barn. Han befanns alltså vara rättman att sammanställa det s.k. kunskapsdokumentet om ADHD/DAMP (beslut20/9-01).

Man har också anställt barnpsykiatrikern Lars Hellgren, som i allt stödjerCristopher Gillbergs teser, som handläggare på myndigheten i detta ärende.(beslut 5/2-01, Dnr25-5671/00) Det är med andra ord säkerställt att det blir ett "kunskapsdokument" somger tolkningar av många av barns problem som hjärndefekter med rekommendationer om segregation och centralstimulantia.

Både Kadesjö och Hellgren har på ett otroligt sätt tidigare försökt tystaden kritik som riktats mot DAMP-begreppet, mot dem själva ochSocialstyrelsens ensidiga arbete.Kadesjös ansträngningar att få Socialstyrelsen att vidta åtgärder motkritiker har beskrivits grundligt på olika håll (ex. Ordfront 1-2-01).Hellgren skrev i början av året på ett upprop (Läkartidningen, 1-2 -01) till stöd för Cristopher Gillberg och hans forskning. Man ville tolka kritiken som att den "närmast haft karaktär av personförföljelse mot Cristopher Gillberg", och skrev att den "därför berört oss mycket illa".Debatten borde med andra ord upphöra.

Utan att överdriva det allra minsta kan man påstå att Kadesjö och andra ledande neuropsykiatriker vill få tyst på kritiken och debatten. Metoden som används är att hävda att kritiken är "kränkande för drabbade föräldraroch barn". Debatten i sig är "skadlig" den kränker "dessa barn". (Läs några debattinlägg från ledande neuropsykiatriker och man hittar garanterat olika varianter av detta argument.) Man har under flera år pumpat ut information till föräldrar om hur de ska tolka sina barns problem som neuropsykiatriska störningar. Man har förklarat att andra tolkningssätt är "ovetenskapliga" och att dessa skuldbelägger föräldrarna. Man har förklarat att centralstimulantia behövs för många av "dessa barn" tiotusentals. Man har sett till att föräldraföreningar som tagit till sig av denna tolkning av barns problem får anslag, som del av anslagen till neuropsykiatrin. Se t. ex. Gillberggruppens stöd till föreningen Attention. (Det är enligt internationella fördrag förbjudet med reklam för narkotikaklassade ämnen, exempelvis amfetamin. En kort titt på föreningen Attentions hemsida göratt man förstår att det finns sätt att ta sig runt detta förbud och få avsedd reklameffekt i alla fall.) När argumenten tryter vilket de gör ganska fort får kritiker av neuropsykiatrins teser och behandling veta att de kränker de drabbade.

Det senaste, lite inlindade exemplet, är avdelningschef Bo Lindbloms svar påkritiken mot Socialstyrelsens ensidiga "utredningsarbete" (SvD 24/11). I vad som väl måste vara ett försvar för Socialstyrelsens sätt att handlägga denna fråga avslutar Lindblom artikeln med följande eleganta skrapa till kritikerna: "Naturligtvis är vi medvetna om att sakfrågan väcker stort engagemang och diskuteras intensivt på flera håll, inte minst bland den ärmast berörda barn, ungdomar och vuxna med dessa svårigheter samt bland anhöriga till de drabbade."

Utredningsgruppen på Socialstyrelsen har nu också fått hjälp med att handha kritiken och strypa debatten från oväntat håll! I ett brev till handläggare Hellgren av den 16 oktober (se också bifogadfil) kommer journalisten Åsa Moberg Socialstyrelsen till hjälp. Hon vill att "berörda föräldrar" ska få delge Socialstyrelsen sin kunskap i enkonferens. Inte så konstigt kanske om man inte tittar närmare på vad honmenar med "berörda föräldrar" och de krav hon ställer på konferensensform.Moberg vill att endast föräldragrupper kopplade till föreningar som Attention och RBU kallas till denna konferens. Hon skriver: "En välstrukturerad konferens med yttranderätt endast för människor med personliga erfarenheter skulle jag själv gärna lyssna till, så den fick gärna vara öppen för allmänhet och press." (kursiverat här)

Det är ett otroligt förslag för att komma från en journalist ett direktkrav på censur. Moberg har i och för sig tidigare ryckt ut tillneuropsykiatrins försvar och avfärdat kritik av densamma som "svammel".Men hur kan en journalist komma med ett förslag om att sammankalla en konferens med vissa utvalda föräldragrupper (med åsikter som ovan) och kräva att endast dessa får yttranderätt! (Inga föräldrar som är kritiska till den neuropsykiatriska diagnoshysterin ska få delta eller uttala sig de kan inte sägas ha några "personliga erfarenheter"! Inga personer kritiska till centralstimulantia ska ha yttranderätt den officiella
linjen i föreningen Attention är den som Gillberg och Kadesjö fastställt!)

Socialstyrelsen ska alltså enligt Mobergs förslag kalla föräldragrupperfrån dessa utvalda föreningar till konferens. Till denna konferens ska också pressen bjudas in. Pressen ska få sig ett "väl strukturerat budskap" till livs: man ska få ett budskap från de föräldrar som fullt ut tagit till sig av de neuropsykiatriska grundsatserna inga andra ska över huvudtaget ha yttranderätt!

Kan man tänka sig ett bättre förslag för Socialstyrelsens lansering av detensidiga "kunskapsdokumentet" om ADHD/DAMP? Är det inte en perfekti nramning för "releasen" av detta kritiserade dokument? Här inbjudspressen och allmänhet, som åhörare, till en välregisserad föreställningoch måste bara till slut förstå att Socialstyrelsen verkligen har presenterat all nyvunnen kunskap. Det tyckte nog också handläggaren Lars Hellgren på Socialstyrelsen när han till Moberg svarade: "Vi ska beakta Ditt förslag och återkomma närpågående arbete med kunskapssammanställningen närmar sig sitt slut."

2006-07-08 @ 22:47:08
Postat av: Trött

Återställ är en känd "scientolog2 boende i umeå som far runt och kränker olika personermed funktionshinder.
allt som kommer från Återställ är scientologisk smörja.
Upplevs personen som kränkande ta kontakt med Brf Kemisten i Umeå. Återställ är fockad från de flesta forumen där man diskuterar funktionshinder.
Vänd er till [email protected]

2006-08-04 @ 12:59:20
Postat av: Återställ

Nej jag är inte scientolog. "Trött" som påstod detta vill bara försöka tysta den debatt jag vill föra om godtycklig diagnostisering inom neuropsykiatrin. Damp/adhd är enligt min mening kulturella diagnoser som kommer fram när samhället måste spara pengar.

Scientolog-tricket var något som Christopher Gillberg uppfann när han och hans forskning ställdes under luppen. Som vi alla vet så förstörde Christopher Gillberg hela sin forskning i papperstuggen. 22 hyllmeter!!!

2006-08-22 @ 18:24:59
Postat av: 8ball

is very interesting site...

2006-12-23 @ 21:52:55
Postat av: Proton

%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fphatass.ivipsearch.com%5Dphat+ass%5B%2Furl%5D%0D%0A%5Burl%3Dhttp%3A%2F%2Fbigtitroundass.ivipsearch.com%5Dbig+tit+round+ass%5B%2Furl%5D%0D%0A%3Ca+href%3D+%5C%22http%3A%2F%2Fphatass.ivipsearch.com%5C%22%3Ephat+ass%3C%2Fa%3E%0D%0Ahttp%3A%2F%2Fbigtitroundass.ivipsearch.com+%7C+big+tit+round+ass%0D%0A%3Ca+href%3D+%5C%22http%3A%2F%2Fbigtitroundass.ivipsearch.com%5C%22%3Ebig+tit+round+ass%3C%2Fa%3E%0D%0Ahttp%3A%2F%2Fphatass.ivipsearch.com+%7C+phat+ass%0D%0AHello%2C+my+design+down.%0D%0Ao

2006-12-24 @ 21:27:50
Postat av: Jones

I like it and the background and colors make it easy to readn

2007-01-02 @ 16:50:48
URL: http://igloo-cooler.nettestworld.com
Postat av: Kim

sports-book [URL= http://sports-book.atotierra.info.com ]sports-book[/URL] sports-book http://sports-book.atotierra.info.org sports-book
Hello people! Nice site!

2007-01-15 @ 20:13:30
URL: http://sports-book.atotierra.info
Postat av: Amanda

Oh o ho! very nice site!s

2007-01-18 @ 20:53:00
URL: http://boat-show.homcentral.info
Postat av: Elza

Hello admin, nice site ! Good content, eautiful design, thank !e

2007-01-22 @ 07:40:46
URL: http://freepicsvideo.com/anal-asian-double
Postat av: Kim

I have your site for its useful and funny content and simple design.o

2007-01-22 @ 19:12:16
URL: http://daisy-duke.hesho.com
Postat av: Hillari

Wonderful pages! Keep up the grat work.e

2007-01-22 @ 23:37:08
URL: http://cinema-guzzo.ohhonline.com
Postat av: Jennifer

A fantastic site, and brilliant effort. A great piece of work.k

2007-01-26 @ 06:59:29
URL: http://gofda.info/diet-pill
Postat av: Jersey

Interesting%2Bweb%2Bpage%2Bis%252C%2Bi%255C%2527ll%2Bsee%2Byou%2Blater%2Bone%2Bmore%2Btime%2B

2007-01-26 @ 12:32:39
Postat av: Urii

I+enjoyed+your+page.+Keep+up+the+good+work%21+Feel+free+to+visit+my+page.+It%5C%27s+cool+too.

2007-01-27 @ 08:44:13
Postat av: Jennifer

Many interesting information on your site - keep up good worku

Postat av: Amanda

Thanks+so+very+much+for+taking+your+time+to+create+this+very+useful+and+informative+site.+I+have+learned+a+lot+from+your+site.+Thanks%21%21

2007-01-28 @ 08:47:45
Postat av: Jesus

I+have+your+site+for+its+useful+and+funny+content+and+simple+design.4

2007-01-28 @ 23:37:51
Postat av: johannah

hej!
både jag & min storebror har ADHD, och det är ju inte alltid lätt för föräldrar att hantera det. min storebror var lite värre än mej, han hade en hjälplärare (eller vad man ska kalla det för) i lågstadiet. han brukade ta 2 "kapslar" med nån slags vitamingrej varje dag när han var yngre, och det hjälpte även fast det inte var medicin. han blev lugnare och gladare.

2007-02-03 @ 11:38:51
URL: http://johannahthelin.blogg.se
Postat av: Marilyn

Very good site! I like it! Thanks!e

2007-02-04 @ 00:39:23
URL: http://gofda.info/lucas-prada-singer
Postat av: Jersey

I browse and saw you website and I found it very interesting.Thank you for the good work, greetings2

2007-02-04 @ 09:52:18
URL: http://piano-tab.topdgb.info
Postat av: Jones

Sentimental and nostalgic. Great.c

2007-02-05 @ 00:30:55
URL: http://sweet-dream.thehotair.net
Postat av: Sveta

i love this site.s

2007-02-05 @ 09:17:21
URL: http://adipex-p-phentermine.uplia.info
Postat av: Meteor

I%255C%2527m%2Blove%2Bthis%2Bgreat%2Bwebsite.%2BMany%2Bthanks%2Bguyu

2007-02-06 @ 05:03:01
Postat av: Prohor

Very cool design! Useful information. Go on!y

2007-02-10 @ 20:42:01
URL: http://advice-column.lwspa.info
Postat av: Elza

You have a wonderful website here. May God rich bless you always.2

2007-02-11 @ 23:49:43
URL: http://wadhe.info/tracfone-coupon-code
Postat av: Katie

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you!m

2007-02-13 @ 04:36:50
URL: http://jusez.info/bb-t-online.com
Postat av: Elza

Nice site... Cool guestbook...r

Postat av: Vasilii

I consider that beside Your site there is future!a

2007-02-16 @ 03:50:31
URL: http://soaked-pantie.hesho.com
Postat av: Meteor

Cool!.. Nice work...t

Postat av: Marilyn

Your work is marvelous!!s

2007-02-18 @ 03:10:21
URL: http://refuge-forum.hwspy.info
Postat av: Jennifer

%3Ca+href%3D%5C%27http%3A%2F%2Famoxil%2D500mg.micrositehosting.info%5C%27%3Eamoxil%2D500mg%3C%2Fa%3E%0D%0Ahttp%3A%2F%2Famoxil%2D500mg.micrositehosting.info%2F+%2D+amoxil%2D500mg%0D%0Ae

2007-02-18 @ 19:28:29
Postat av: Keno

You+guys+do+a+wonderful+job%21+Keep+up+the+good+work%21%21%213

2007-02-19 @ 17:17:43
Postat av: Nicole

Lucky to find you, keep on the good workk guys! Best of luck.k

2007-02-22 @ 14:47:21
URL: http://fenho.info/catalog-lerner
Postat av: Meteor

Thanks so very much for taking your time to create this very useful and informative site. I have learned a lot from your site. Thanks!!g

2007-02-24 @ 21:24:51
URL: http://theeikt.info/karaoke-machine
Postat av: Jooni

I you all love!e

2007-02-26 @ 14:24:29
URL: http://tanning-bed.napch.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback