- Efterätts tipset Jordgubbs och lime Pannacotta.
Vanligtvis ska pannacottan göras på grädde, men detta är en mer sommar fräsh variant med smak av färska jordgubbar och lime :0) smarrigt värre.
Till 4 portioner behöver du följande :
1 lime frukt.
2 burkar kesella jordgubb / lime
1 msk hackad mynta
1 och ett halft gelatin blad .
Till jordgubbs gelen behövs följande :
1 gelatin blad
100 g ( frysta ) eller färska jordgubbar.
Så här gör du :
1 : riv limen fint och blanda med kesselan och hackad mynta .
Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten i ca 5 minuter.
Pressa limesaften i en kastrull och värm den .
Lägg i gelatin bladen och låt smälta in i limesaften .
Rör ner galatinet o kesselan .
Höll upp i glas och ställ i kylan 1 timme.
2 : Jordgubbsgelen :
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
Har du frysta jordgubbar tinar du dom sen mixar.
Häll jordgubbssåsen i en kastrull och värm.
Lägg i gelatinbladet och låt det smälta.
Låt svalna lite sedan ringlar du över jordgubbs gelen över pannacottan.
Sen in i frysen i ca 4 timmar innan nu kan avnjuta denna smariga fräscha pannacotta.

Kommentarer
Postat av: Liza
åååh.. va sugen jag blir :D
Postat av: Anonym
Låter jättegott
Postat av: maddies
åh det ser jättefräsht ut! mums!
Postat av: mia dh
Mmmm smarrigt. Ska testa ngn dag. Ha det gosegott...
Postat av: Matilda
ser mums ut !
Postat av: sofie
mums, ser gott ut, måste tjata på mamma^^
Postat av: Jessica
låter smaskens :)
Postat av: VintageRetroPrinsessa
Till er alla just try it underbart smarrigt :)
Utan att behöva sätta sig på fel ställen ler :)
Postat av: ~Johanna~
Mums vad gott det såg ut =)
Postat av: Malin
åh, det såg sjukt gott ut =)
Postat av: emma
det såg jätte gott ut.

Trackback