- solbullar

- Ja vem älskar inte att äta nybakat till fikat nu om höst dagarna ?
Då man är mamma / pappa ledig passar det ju perfekt att baka dessa ;)
150 g smör
2 och en halv dl mjölk
2 och en halv dl vatten
50g jäst
en halv tesked salt
ca en och en halv lite vetemjöl
Fyllning : 2dl vaniljkräm 50g smör 1 och en halv dl strösocker
Smält smöret. Tillsätt mjölken och vattnet värm till fingervarmt smula ner jästen tillsätt socker och salt.
Blanda i mjölet tills den blir smidig och ej klibbar låt jäsa 30 minuter.
Rör i hop vaniljkrämen .
Knåda degen på mjölat bord dela i 20 bita rulla till släta bullar
Lägg dom på bakpapperstäckt plåt- Låt jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter.
Gör djupa hål i bullarna och klicka vaniljkräm i varje .
Grädda bullarna tills dom blivit gyllenbruna ca 10 min i 225 graders ugn.
smält smöret pensla bullarna vänd dom i strö socker.
Servera till ekologisk is saft i fina glas med sugrör till kidsen
och en god latte till dom vuxna :0)

Kommentarer
Postat av: Malla
Åh, dom där är mina favvosar. Såååååå gaaaaalet goda ju! Säg inte att jag måste baka dom i veckan.... för då måste jag ju äta upp ALLIHOPA också...hihi
Postat av: VintageRetroPrinsessa
Malla : jag vet dom är beroende framkallande ochsååå goda :)
du får bjuda nån på go fika ;)
Postat av: Malla
Står och ska baka nu, men du har ju glömt att skriva i hur mycket socker det ska vara ju.... wiiii.... what to do what to do????
Calling Jessie james!!!!

Trackback