- Polarn och Pyrets populära ränder blir nu EKOLOGISKA



Polarn O. Pyrets populära ränder blir ekologiska

De klassiska randiga basplaggen för alla åldrar har varit med sedan starten 1976. De utgör grunden i Polarn O. Pyrets sortiment och blir nu helt ekologiska. Något som var  designerna Gunilla Axén och Katarina Af Klintbergs önskan redan från början.
 
Inspirationen till ränderna kommer från den franska fiskartröjan. Tanken var redan då att ta fram ett helt koncept som enkelt går att kombinera och komplettera - allt för att underlätta för arbetande mammor. Därför är till exempel den röda och blå färgen den samma år efter år.
 
- Vi har fått mycket positiv respons på våra ECO-plagg hittills. Eftersom vi hela tiden jobbar för att möta våra kunders önskemål och har vi nu valt att göra hela det randiga sortimentet ekologiskt, säger Mona El-Zein Modén, marknadschef Polarn O. Pyret.
 
- Det känns jättebra att ränderna nu börjar produceras ekologiskt. Redan 1976, när vi designade det randiga sortimentet till Polarn O. Pyret, var vår ambition att göra miljövänliga kläder. Men det var mycket svårare på den tiden, säger Gunilla Axén och Katarina Af Klintberg, designerna bakom Polarn O. Pyret-randen.
 
Kläderna i Polarn O. Pyrets ECO-kollektion är tillverkade i 100 % ekologisk bomull och hela kedjan är Svanen-märkt. Detta innebär att produktionen av plagget är miljövänligt. Produkterna kontrolleras genom tester från oberoende laboratorier, intyg och kontrollbesök.
 
Polarn O. Pyret har nyligen genomfört en undersökning där 6 000 svenska föräldrar tyckt till om ekologi. Majoriteten (72 %) av svenska föräldrar gör ekologiskt medvetna val i sin vardag. Den främsta anledningen är "för att må bra och för att det ger gott samvete" (59 %).
 
Resultat från undersökningen i korthet:
  • Nio av tio tänker ofta eller ganska ofta på ekologi generellt i sin vardag
  • 70 % är beredda att betala mer för en ekologisk produkt jämfört med en likvärdig icke-ekologisk produkt.
  • Endast en av tio är beredd att välja en sämre/fulare produkt på grund av att den är ekologisk.
  • Det är främst vid inköp av livsmedel som svenska föräldrar väljer ekologiskt, följt av tvättmedel/hushållsartiklar och kläder.
  • En av tre tycker att det är viktigast att välja ekologiska produkter till barnen, hela 95 % skulle köpa mer eko-kläder om utbudet var större.





  •  Det som är det bsta är när stora kedjer satsar helhjärtat på dessa ekologiska produkter för att sedan dom mindre snabbt ska apa efter ;).
     I dessa ekologiska plagg får INGA rester av allergi framkalande medel finnas  eller hälsofarliga kemikalier, perfekt om du har barn  med känslig hy / eksem.

    Allt är ekologiskt odlat :0)


    Tummen upp för Polarn pch pyret !!!


    Kommentarer
    Postat av: maria

    tjoho! tack för en skön blogg. Dock måste jag fråga en sak: du skriver ganska mycket om ekologiska produkter, värna om miljön bla bla bla. Men du verkar inte tänka så mycket på din konsumtion? Är det att värna om miljön.. du handlar saker hela tiden.. puss och kram skumbanan

    2008-09-11 @ 11:58:24
    Postat av: VintageRetroPrinsessa

    Maria : Min konsumtion går mest ut på second hand vs röda k :=)


    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress:

    URL:

    Kommentar:

    bambiiii
    Trackback