- Världen behöver fler föräldrar - Bli världsförälder.



Varje dag kränks barns rättigheter i många länder runtom i världen. Barn växer upp utan föräldrar eller någon annan närstående som kan ta hand om dem. De får inte tillräckligt med mat och måste ofta arbeta istället för att gå i skolan. De blir sjuka och riskerar att dö i t ex mässlingen för att de inte har vaccinerats.

Unicef, FNs barnfond, är världens ledande barnrättsorganisation. Konventionen om barnets rättigheter är grunden för Unicefs insatser som arbetar på uppdrag av FN för att tillgodose barns rättigheter över hela världen.

Sedan 1946 har Unicef arbetat för att förändra barns liv. Och arbetet fortsätter. Dagligen finns Unicef på plats där hjälpen behövs som bäst. Unicef finns i 158 länder där deras medarbetare kämpar för att ge barn tillgång till rent vatten, god hälsovård, näring och grundläggande utbildning.

Unicef ger också särskilt skydd till barn i krig, barn på institutioner, arbetande barn och barn som exploateras sexuellt. Unicefs insatser är förebyggande, långsiktiga och bygger på principen att de som har det sämst ska få hjälp först oavsett nationalitet, hudfärg, religion eller landets politiska ledning.

Unicefs genomför sitt uppdrag också i katastrofsituationer. Unicef får inga pengar från FN utan är helt beroende av gåvor och bidrag från regeringar, privatpersoner och företag.

100 kronor kan finansiera ett helt skolår för en flicka i Nepal. Med 150 kronor kan Unicef vaccinera ett barn mot sex livshotande sjukdomar. 200 kronor räcker till 220 påsar socker-saltlösning, som stoppar diarré och dödlig uttorkning. 1200 kronor kan betala för en handpump, vattenledningar m m, för att förse en by med rent vatten.

Jag vill bli Världsförälder!






  * Överallt i världen finns dom i sverige som borta på andra sidan Afrika, fattiga sjuka och ingen tillgång till dusch rent vatten och en mjuk säng att ligga i.
Igen trygghet ingen mamma eller pappa som kan  ge den kärlek ett barn behöver.

Visst vi kan skänka pengar och dom har lite bättre föruttsättningar,
men i det långa loppet ?
Det är int vi som måste hjälpa och skänka pengar bara utan människorna / föräldrarna världen öve måste öppna sina ögoen vakna till liv och inse livet.
Vi kan hjälpa dom på traven men inte genom det hela långa loppet.



Och ni som tror på gud kiss my ass, ade det där fanskapet funnits, hade han då tillåtit detta ?
krig svält sjukdomar ?






Kärlek Mamma Jessica
-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback