- Choklad kola med ingefära

Ingredienser
Portioner: ca 80 st
100 g smör
4 msk kakao
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk glykos
2 msk finriven, färsk ingefära
Gör så här
1. Smält smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Dra kastrullen av värmen och vispa ut kakaon i smöret utan att det bildas klumpar.
2. Tillsätt vispgrädde, strösocker, sirap och glykos. Koka kolan tills den är 120°C eller lite längre om man vill ha en hård kola. Har du ingen termometer kan du i stället göra kulprovet. Tillsätt ingefäran och rör om.
3 .Smörj en form (ca 20 x 30 cm) med lite olja, eller täck den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och låt stelna i minst 4 timmar, gärna över natten.
4. Klipp eller skär ut kolor i önskad storlek.
Vill man variera smaken kan man byta ut ingefäran mot finrivet skal från en (väl tvättad) apelsin, några droppar pepparmintsolja eller kanel.
ååh hereegud så smarrigt!
Tipp tapp tippetippe tipp tapp...tipp tipp tapp..
JESSICA! Help!! Med fet risk att verka SÅ blond...
Men vad är glykos????
Fan, jag trodde man hade sånt i kylaren på bilen :)
Kan jag ha det i kolor??
KRAMIZ!
Linda & The Brat Pack
