- Lemon poppy seed cupcakes

Lemon poppy seed cupcakes

3 st ekologiska ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
100 100 g smör
1 1 dl mjölk
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 st nypa salt
skal och saft av 1 citron
1 1 dl blå vallmofrö
Skal av 2 citroner och saft av 1 citron
Lemon cream cheese frosting:
60 60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
Skal av 2 citroner och saft av 0.5 citron
100 100 g phiadelphiaost
Vallmofrö och vita vinbär till garnering


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Lemon cream cheese frosting:

9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och phiadelphiaost krämigt.

10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och vita vinbär.







 Vad passar bättre än att baka en söndag ?
Jag har beställt kladdkaka med nötter i dag från honey :)
Ler :)


 / kääärlek


Kommentarer
Postat av: stina

men så goda!

jag får inte se nå mer baktips nu för då kommer jag inte kunna stå emot att baka något smarrigt sen..

hoppas du får en mysig söndag!

Postat av: vintageretroprinsessa

stina :) Ha ha ha bra att du får lite inspiration :)



kram

2009-07-20 @ 20:04:44
URL: http://bambii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback