- Indiska nyheter

Skål
-  Indiska har ofta fina inrednings detaljer och mysiga tyger :)

Just nu fins den här skålen till priset 79,50 :- inne fint att ha på en pyssel bänk eller frame  i köket med lite frukt.

Lykta


Mässingljuslykta som kan hänga utanför ytterdörren  249 pix.
Eller ute på äppelträdet skulle vaa snyggt :)

Odlat, rensat, spunnet, vävt, färgat och sytt i Indien under värdiga former för människor och miljö. Det var önskedrömmen när vi på INDISKA bestämde oss för att ta fram vår ekokollektion för mode och hemtextil. Men indisk textilindustri är inte riktigt redo för alla stegen, ännu. Vi har dock kommit en bra bit på väg med denna första kollektion - hösten 2008.

Trikå
Trikåkollektionen och delar av vår hemtextil är odlad ekologiskt och fair tradeproducerad fram till garnet. De är sedan vävda på olika ställen i Indien och färgade hos leverantörer som har reningsanläggningar och sydda hos några av våra bästa huvudleverantörer.

Vävt
Den vävda ekokollektionen och delar av vår hemtextil är odlad ekologiskt och certifierat framtagen fram till det vävda tyget. De är sedan färgade hos leverantörer som har reningsanläggningar och sydda hos några av våra bästa huvudleverantörer.

INDISKA arbetar i en stegvis process för förbättringar socialt och miljömässigt hos våra leverantörer och deras underleverantörer. Vi är därför glada och stolta att kunna presentera denna första ekokollektion hos INDISKA - framtagen under de bästa förutsättningar Indien idag kan prestera.







Tummen upp att  stora INDISK väljer den ekologiska vägen.
Dock föll en tår för min kind då jag insåg att dom slutade med deras barn kläder och leksaker why ?
För att dom skulle satsa på vuxenkläder mer.

Säg inte att det bara är jag där ute som saknar barn kläderna och leksakerna ?
Dom hade  ju så otroligt vackra saker :)

eko


Kommentarer
Postat av: Therese - Lurans blogg

Ja många tänke nog inte på att indiska är en guldgruva vad gäller inredning! Love it!



Och vi har en nytimmrad liten stuga vilket även min bror och svägersk har + mammas och pappas större stuga, grillkåta som ska upp i sommar, några bodar, utedass och en gäststuga på vår mark vid en sjö. Det är bara vi på den sidan sjön, och två hus på andrasidan - råder byggstopp sedan många år... Underbart litet paradis i väglöst land, utan vatten och el. Men kring ö-vikstrakten har jag sett att motsvarande ksotar skjortan, så satsa du på stort hus med ladgård och bagarstuga ;-) Kram!

Postat av: vintageretroprinsessa

Therese : Indiska har mycket fint :)



Men hall hur mysigt komme rinte ni ha det då ?

ska bli kul med bilder :)



kraaaaam

2009-06-11 @ 22:47:34
URL: http://bambii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback