- Kanelkäppar

Jul jul strålande jul.
Söt bakverk kanel doft i köket.
Risgryns gröt till frulle.
Clementiner till mellis.
Det bakas om vart annat på vinter halvåret .
Frysar fylls med god doftande bakverk.
Här kommer ett recept på kanel käppar som är försvinnande goda :)
200 gram mjukt smör
2 msk vanilj socker
5 dl vetemjöl
garnering
1/2 dl strö socker
1/2 msk mald kanel
1 : sätt ugnen på 175. Vispa i hop smör och vanilj socker och mjöl med el visp, till en smulig massa.
2 : tryck i hop till en deg på mjölad bänk.
Rulla till 2 tjocka rullar.
Låt vila i kyl ca 20 minuter.
3 : skär varje rulle i 2 bitar , rulla ut varje bit till en pinne och böj till en käpp.
4 : Lägg på plåt med bakplåts papper.
Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
5 :Låt kakorna svalna på plåten vänd dom i socker blandat med kanel :)
*mums*
Kommentarer

Trackback