- Vilken djävla svinstia

Ordföranden i Swedish Meat, Lars Hultström, tar en paus från sina uppdrag, sedan bilder på vanvårdade grisar på hans gård läckt ut till medierna. Frågan om de vanvårdade grisarna ska dessutom tas upp i riksdagen. 

Ordföranden i Swedish Meat tar en paus från sina uppdrag, sedan bilder på vanvårdade grisar på hans gård läckt ut till medierna. Bland annat syns grisar tugga på en annan död gris.

Mot bakgrund av Djurrättsalliansens avslöjande om vanvård av grisar kommer frågan att tas upp i riksdagen. Det är Miljöpartiets riksdagsledamot Helena Leander som i en interpellation frågar vad jordbruksminister Eskil Erlandsson tänker vidta för åtgärder för att förbättra villkoren för svenska grisar.

Hultström är ordförande för köttböndernas organisation Swedish Meat och styrelseledamot vid HK Scan och Svenska Djurhälsovården, ett veterinärföretag som arbetar med djurhälsofrågor. Han har också tidigare varit ordförande för Sveriges Grisproducenter.

I en film från hans gård i söndags, filmad av organisationen Djurrättsalliansen, syns grisar tugga på en död gris på golvet i en av grisstallarna. Flera grisar har skador på benen och det saknas halm i boxarna. Sveriges Radio Ekot uppger sig ha kontrollerat filmen och säkerställt att den är autentisk.

Lars Hultström säger på sitt mobilsvar att han tar "time-out med anledning av dagens händelser". Det gäller hans uppdrag i flera styrelser, bland annat uppdraget i Lantbrukarnas riksförbund, LRF, och i Svenska djurhälsovården.

Hultström vill själv inte göra några uttalanden utan hänvisar till Svenska djurhälsovården, som sköter den veterinära verksamheten, eller länsstyrelsen, som kontrollerar djurskyddet. Hans paus gäller "tills utredningen är klar".

- Jag har inget att dölja, säger han på telefonsvararen.

Jan Åke Robertsson, vd för svenska Djurhälsovården, säger att medarbetare från företaget var på Hultströms gård redan i morse.

- Efter genomgång och komplettering med medicinsk behandling, och avlivning av allvarligt sjuka grisar så finns inget att anmärka på vad gäller djurens hälsa, säger han.

Smutsen och bristen på strömedel - halm - skylls på ett tekniskt fel, som nu lär ha korrigerats.

Enligt Robertsson räcker det dock inte att skylla missförhållandena på att tekniken fallerade. Han berättar också att en djurskyddsinspektör har kommit gården.

TT: Hur allvarligt är det som hände?

- Mycket allvarligt. Varje sådant här fall en tråkig händelse och det skvätter på alla andra - flertalet - som dagligen och stundligen sköter sina grisar och upprätthåller den standard som är så unik för Sverige.Såg reportaget i morse och synen man fick se var H E M S K med stora bokstäver.
Fan skandal att djur ens ska få leva ett sånt djävla ovärdigt liv.

Sät i den där mannen själv där i svinstian kan grisarna gnaga på han får vi se hur djävla kul han skulle tycka att det var .


Sjukligt för i helvete . Hur i helvete kan en frisk människa vara funtad till att förstöra massa djur liv =?
Hur fan pallar man med att se sig själv i spegeln och leva ett normalt liv är fan för mig helt obegripligt.

Ett djur är av samma ras av oss. Dom har en hjärna rött blod som flyter i deras kroppar ett hjärta som slår vad är det som säger att dom ej ska behandlas med full respekt ????????'Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

bambiiii
Trackback