- Jordgubbspaj med limekräm

2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 liter jordgubbar
ca 50 g kylskåpskallt smör
Limekräm
3 dl gräddfil
2 msk florsocker
rivet skal från 1 lime
ev kokosflingor till garnering
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och sockerblandningen.
3. Bred ut smeten i pajformen.
4. Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i halvor och tryck ner dem i smeten. Hyvla smöret tunt över.
5. Grädda pajen i 35–40 minuter.
6. Rör ihop gräddfil, florsocker och limeskal. Strö eventuellt kokosflingor över pajen och servera med limekrämen.
Ur boken sommarens söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman.
Kommentarer

Trackback