- Moussaka

Mattips är alltid kul att ge , när fantasin tryter.
Denna kan man göra vegetarisk oxå om man vill.
För 4 personer behöver du .
3 auberginer
1 lök
4 msk olja
600 gram nötfärs ( Eller veg färs )
2 morötter
300 gram krossade tomater
2 msk tomatpure
6 dl mjölk
4 tsk maizena
80 gram hårdost 10 %
salt peppar muskotnöt.
Sätt ugnen på 200 grader .
Skär auberginerna i skivor och strö salt över för att få ur vattnet .
Låt stå ca en timme.
Hacka och frös löcken i olja.
Smula ner köttfärsen och bryn den med.
Blanda ner riven morot krossade tomater och tomatpuren.
Låt såsen småkoka under lock ca 20 minuter .
Smaka av med salt och peppar.
Rör ut maizena i mjölken i en kastrull koka upp.
Späd med mjölk lie i taget . Sjud i 5-10 minuter .
Rör om då och då .
Tillsätt osten och smaksätt med salt pepper och muskotnöt.
Lägg auberginerna i ett durkslag och låt rinna av .
Torka av skivorna med papper.
Bryn i en 2 tsk olja på vardera sidorna,
Varva aubergine och köttfärsen och ostsås i en ungsfast form.
Avsluta med aubergine och ostsås.
Gratinera i ugnen ca 40- 45 minuter .
Servera med en god grönsallad och isvatten med citron i :)
smaklig måltid.
Kommentarer
Postat av: Erika
åh det var längesedan jag åt det! bra tips, tack

Trackback