- Vaniljbullar
Här kommer ett gotte recept för ca 20 tyckna vanilj bullar.
Detta behöver du :
2dl mjölk
25 gram jäst
75 gram smör
3dl socker
1 ägg
8 dl vetemjöl
Fyllning : 3 dl marsansås.
Ljumma mjölken till 37 grader . Lös upp jästen i lie av den .
Rör i matfett och socker smidigt i bunken .
Tillsätt ägg jästen och resten av degspadet . Arbeta in mjölet till en smidig deg .
Låt jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek.
Förbered marsan krämen . Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka . skär ut runda kaker ca 9 cm .
Lägg på en klick marsankräm.
Nyp i hop bullarna till små knyten . Lägg dom med skarven neråt på plåt- Låt dom jäsa ca 40 minuter . Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter 250 grader - Pensla dom gräddade bullarna med smält smör och rulla dom i strösocker .
Försök att äta en sån utan att slicka dig om läpparna :)
