- Bärrutor

200 smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
250–400 g bär, färska eller frysta. Till exempel hallon eller blåbär.
Cirka 50 g mandelspån ( Eller kokos om man gillar det )
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en stor gryta och
låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker och blanda till en slät smet. Häll ut den i en bakpappersklädd långpanna. Fördela bären över kakan och strö över mandelspån.
3. Grädda i 175 grader i ungefär en halvtimme. Dra kakan ur långpannan och vänd långpannan upp och ner över kakan så att den får svalna övertäckt. Skär i rutor.
Kommentarer
Postat av: Emma
Åh tack snälla för tipset! Måste testas helt klart! ;)
Postat av: vintageRetroPrinsessa
Emma :)
Postat av: Therese
Mums nu blebv jag sugen mitt i natten! Hoppas det gick bra på mötet! kram

Trackback